Välj en sida

Årets E3 är slut. Vi har fått se massor av nya spel och mer av spel som utannonserats sedan tidigare. Mycket var hett, en del var ljummet och en del riktigt kallt.

Låt oss titta på vilka temperaturer vi bjöds på, på en skala 1-5.

The Last of Us: Part II: (5/5) – okänt
The Last of Us tillhör förra generationens allra bästa spel. En solklar fullpoängare med ytterst få brister. Vi är inte bortskämda med så här välberättade historier. När Naughty Dog avslöjade att en uppföljare var under utveckling sedan lång tid tillbaka var vi många som skrek rakt ut. Allt vi har sett av Part II sedan dess har varit fantastiskt. Temat denna gång är hat, och det är tydligt att Naughty Dog inte sparar på våldet. Det ska vara jobbigt att se, menar de. Och det är det.

Forza Horizon 4: (5/5) – 2 oktober 
Det bästa racingspelet hittills denna generation heter Forza Horizon 3. Jag hade svårt att se hur Playground Games skulle kunna förbättra detta särskilt mycket, men av allt att döma kommer titeln snart övertas av Forza Horizon 4. Det ser bannemig magiskt ut.

Nyheter är årstiderna, som ändras dynamiskt, samt att man faktiskt kan ha ett hus för alla sina bilar. (Vad nu det tillför.) 60fps, 4K och HDR för den som har en Xbox One X, men även den som sitter med en vanlig Xbox One kommer att få ett synnerligen läckert spel. Mycket möjligt det läckraste någonsin.

Beyond Good & Evil 2: (4/5) – okänt
Beyond Good & Evil är ett av de där spelen som det ropats på en uppföljare till i över ett decennium men där det var till i fjol ansågs närmast hopplöst. Nu vet vi att den är under utveckling, och i år visade Ubisoft upp betydligt mer av spelet. Det ser majestätiskt ut. Lite tidigt att säga jättemycket om detta spel, som lär dröja innan det släpps. Men det mesta vi fått se är väldigt lovande.

Shadow of the Tomb Raider: (4/5) – 14 september
Efter många års gravplundrande har Crystal Dynamics släppt rodret till Eidos Montreal, även om de assisterat. Shadow of the Tomb Raider ser ut att vara allt som mitt älskade Rise of the Tomb Raider var – fast snyggare och bättre. Det ser kort sagt riktigt jäkla bra ut. Jag kan knappt vänta på att få klä mig i Laras kläder igen.

Om jag ska ha ett klagomål är det att det tyvärr verkar innehålla lika mycket tunga strider som de tidigare spelen, något som inte var till deras fördel.

Resident Evil 2: (4/5)  – 29 januari 2019
Remaken det har ropats på i evigheter är äntligen här. Fansen är bönhörda. Resident Evil 2 tar steget från 1998 in i den moderna eran. Detta är mer än en remaster, Capcom har gjort en helrenovering och byggt spelet från grunden igen, vilket förstås var nödvändigt med tanke på att det är två decennier gammalt. En ny version av ett så gammalt spel borde kanske inte få pulsen att gå upp. Men det gör det faktiskt. Jag ser verkligen fram emot att få rädda Raccoon City igen.

Assassin’s Creed Odyssey: (3/5) – 5 oktober
De kan skapa fantastiskt vackra och naturtrogna historiska världar. Det ska jag ge Ubisoft. Spelmässigt har jag däremot aldrig varit särskilt imponerad av Assassin’s Creed, vilket gjorde att jag gav upp serien för några år sedan. Assassin’s Creed Origins var däremot ett steg framåt på vissa sätt, så det gör att det faktiskt går att se fram emot Odyssey ändå. Särskilt om man har en fallenhet för Grekland.

Halo Infinite: (3/5) – okänt
Trailern visade för lite för att det ska gå att bli mer upphetsad än så här. En ny spelmotor och en återkomst till den gröna ringmiljön som vi älskade från det allra första spelet. Mer går det inte att säga i nuläget, men 343 Industries verkar i alla fall inte stressa fram denna uppföljare vilket bådar gott.

Ghost of Tsushima: (3/5) – okänt
Ett av de få nya PS4-exklusiva spelen som visades upp var detta linjära samurajäventyr. Trailern visade både vackra miljöer och fartfylld action. Jag fick en känsla av Ninja Gaiden, vilket är en av de bättre inspirationskällorna man kan ha i denna genre. Klickar bara kontrollen kan detta bli galet underhållande.

Cyberpunk 2077 (3/5) – okänt
Frånvaro av gameplay gör det svårt att bedöma om Cyberpunk 2077 bara är ett pretentiöst framtidsepos utan hjärna eller om det faktiskt finns något djupare där under. CD Projekt Red är galet talangfulla, så det finns definitivt skäl att tro att detta kan bli riktigt bra. Men utifrån det lilla vi fått se hittills väntar jag med hypen lite till.

Gears 5 (3/5) – 2019
Att det skulle visas ett nytt Gears of War under E3 var givet. Vi fick faktiskt totalt tre stycken, men jag fokuserar på det ”riktiga” av de tre. Gears 5 liknar Gears 4 i hög grad, men denna gång får vi chansen att spela som Kait. Hon var en viktig del av berättelsen även i det senaste spelet.

Death Stranding: (2/5) – okänt
Trailern som avslöjade spelet kan ha varit den konstigaste någonsin. Hideo Kojimas Death Stranding verkade vara något överdjävulskt pretentiöst. I år fick vi faktiskt se en del gameplay, och mystiken lättade därmed något. Detta gagnade inte spelet helt och hållet, för det vi fick se såg tämligen ordinärt ut.

Control: (2/5) – okänt
Remedy har skapat ungefär samma spel igen och igen de senaste tio åren. Därför var jag lite förvånad när de visade upp Control och det ser ut att vara… samma spel igen. Detta plockar definitivt inspiration från både Alan Wake och Quantum Break. Spelmässigt verkar det påminna starkt och det sistnämnda. Vilket inte var ett dåligt spel, men som inte fångade publikens hjärtan. Det kanske är dags för Remedy att testa något helt nytt?

Spider-Man: (2/5) – 7 september
Sorry, men detta flyger inte för mig. Dels är jag inget fan av Spindelmannen, dels tyckte jag att årets trailer var extremt tråkig.

Super Smash Bros. Ultimate: (2/5) – 7 december
Nintendo hade väldigt lite att visa upp på årets mässa och fokuserade därför helt på Smash. Det liknar Wii U-spelet från 2014 men kommer innehålla alla karaktärer som någonsin funnits i ett Smash-spel. Ska jag köpa en Switch är det i alla fall inte för detta.

Wolfenstein: Youngblood: (2/5) – 2019
Efter två lyckade spel i den återuppväckta Wolfenstein-serien har det blivit dags för det tredje. Nu är det huvudpersonens tvillingdöttrar som står i centrum. I det glada 80-talet. Lite för tidigt att säga mer om detta än, sannolikt kommer temperaturen stiga.

Crackdown 3 (1/5) – 22 februari 2019
Det skulle ha släppts hösten 2017 som ett sätt att visa vad Xbox One X går för. Då försenades det och nu är det framskjutet ännu en gång. Man kan undra varför, för varje gång Crackdown 3 visas ser det bara eländigare ut.

Wolfenstein: Youngblood släpps någon gång 2019.

(Visited 73 times, 1 visits today)