Välj en sida

Sommaren är här sedan länge. Men det är inte bara torrt ute, även sett till nya spel är sommaren en torrperiod. Vilket ger oss chansen att komma ikapp lite grand.

För närvarande har jag händerna fulla med God of War, men eftersom spelet börjar lite trevande har tankarna även vandrat iväg åt andra håll. Det blev äntligen dags att krypa ned underjord i 4A Games Metro 2033 och Metro: Last Light.

Metro 2033 har jag varit sugen på länge, det släpptes 2010 till Xbox 360 och PC. Uppföljaren kom tre år senare. Nu finns båda spelen i en samling till Xbox One, PC och PlayStation 4.

Visst syns det att Metro 2033 härstammar från förra generationen. Framför allt i karaktärsanimationerna. Men stämningen går inte att ta miste på.

Spelet är inspirerat av boken Metro 2033: den sista tillflykten. Men det underjordiska livet som spelaren presenteras för i inledningen för osökt tankarna till andra världskriget, då de ryska soldaterna emellanåt levde i kloakerna.

Här är fienderna mindre mänskliga, även om det finns människor att slåss mot också. Ofta slåss man mot The Dark Ones, en fiende som får människor att förlora förståndet.

Det är kul att hoppa in i äldre spel som gått en förbi och bli positivt överraskad. Metro 2033 är ännu ett i raden som visar hur oerhört stark förra generationen var. Och en perfekt uppladdning inför Metro Exodus som släpps nästa år.

(Visited 54 times, 1 visits today)