Välj en sida

Det är ingen hemlighet att jag gillar de nya Tomb Raider-spelen. Rebooten från 2013 var bra, men kändes alldeles för lite som ett riktigt Tomb Raider.

Uppföljaren två år senare, Rise of the Tomb Raider, var bättre på alla sätt. I september släpps den tredje delen. Den ser strålande ut.

Ju mer gameplay som släpps, desto mer övertygad blir jag om att Shadow of the Tomb Raider kommer bli ett av årets spel för min del. Allt ser ut att ha finslipats och förbättrats. Inte bara grafiken utan framför allt hur spelet spelas.

Det ska nu gå att välja spelstil mycket friare än tidigare. Man måste inte hamna i strider hela tiden utan kan välja stealth och att ta ut fiender på avstånd och i buskage. Denna del var bland de roligaste i förra spelet. Få saker var så tillfredsställande som att fälla fiender med pilbåge på tryggt avstånd.

Därtill kommer det vara möjligt att välja olika svårighetsgrader mellan överlevnad, pussel och strider för att nå en perfekt personlig balans.

Eidos Montreal har gjort en del gameplayförändringar som gör Lara mer intuitiv. Även grafiskt ser Shadow vassare ut än föregångarna.

Så. Bara att börja längta till den 14 september.

(Visited 42 times, 1 visits today)