Välj en sida

Alltmer tyder på att det är ett nytt racingspel med Sonic i görningen. Sega har själva hintat om detta ett tag och vips dyker det upp ett omslag hos Walmart. Saken verkar vara biff: ett nytt Sonic Racing kommer.

Frågan är bara när. E3-mässan är bara två veckor bort, så vi kanske inte behöver vänta så mycket längre på svaret. Redan i höst är min förhoppning, även om det hade varit ytterst trevligt att få sätta tänderna i ett nytt spel redan i sommar.

Spelet med den långa titeln, Sonic & All-Stars Racing Transformed, släpptes till PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, PS Vita och PC 2012, så det är onekligen dags för en uppföljare.

VI får väl hålla i saltkaret och kalla det ett rykte ett litet tag till, men allt pekar verkligen i samma riktning nu: ett nytt Sonic Racing kommer och det innehåller endast karaktärer från Sonics egna spel. Därav titeln Team Sonic Racing.

Det beslutet går onekligen att ifrågasätta. Varför exkludera massor av ikoniska Sega-karaktärer? Kanske anses det lättare att marknadsföra spelet om det fokuserar helt på Sonics värld, men för mig blir det bara dumt.

Förhoppningsvis påverkar det inte variationen i banorna. En stor behållning med Transformed var nämligen att det var fullproppat av Sega-nostalgi med banor inspirerade av allt från Shinobi och Super Monkey Ball till Samba de Amigo.

(Visited 44 times, 1 visits today)