Välj en sida

När den nordamerikanska konsol- och spelförsäljningen för mars summeras bjuds på både väntade och oväntade resultat.

Det såldes färre konsoler än i mars för ett år sedan och intäkterna föll med en tredjedel, vilket såklart förklaras av att en viss konsol vid namn Switch lanserades 2017.

Bäst sålde som vanligt PS4, men det var Xbox One som såg till att årets tre första månader genererade mer pengar än fjolårets. Troligen fortsätter den dyrare Xbox One X att bidra starkt till detta.

Att Far Cry 5 skulle toppa försäljningen var väntat. På plats två hittar vi däremot en överraskning: Xbox One-exklusiva Sea of Thieves. Trots att det lanserades så sent som den 20 mars.

Spelet har fått hård kritik för att vara rätt tomt på innehåll (mer om det här). Dessutom lanserades det samtidigt på Microsofts tjänst Xbox Game Pass, vilket betyder att många kunnat få tillgång till spelet genom att betala 79 kronor för en månads abonnemang i stället för att punga ut med 600 kronor.

Detta har tydligen inte skadat försäljningen för Sea of Thieves. Faktum är att spelet är det åttonde bäst sålda hittills i år och hade den bästa månaden som ett Rare-spel haft sedan NPD började mäta spelförsäljningen 1995. Imponerande, och roligt för Rare som haft det minst sagt motigt sedan Microsoft köpte dem av Nintendo 2003.

Josef Fares co-op-äventyr A Way Out, som passerat en miljon sålda exemplar världen över, lyckades bli det 15:e bäst sålda spelet i mars. Vilket får ses som helt OK.

Topp 20
01. Far Cry 5
02. Sea of Thieves
03. MLB 18: The Show
04. Kirby Star Allies
05. GTA V
06. Call of Duty: WWII
07. Mario Kart 8
08. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom
09. NBA 2K18
10. Monster Hunter: World
11. Super Mario Odyssey
12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
13. PlayerUnknown’s Battlegrounds
14. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
15. A Way Out
16. Assassin’s Creed: Origins
17. Dragon Ball: Fighterz
18. FIFA 18
19. Splatoon 2
20. UFC 3

Källa: NPD

Läs mer på:
ResetEra

(Visited 43 times, 1 visits today)