Välj en sida

Fjolåret dominerades av Nintendo, som hade den goda smaken att släppa The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey under ett och samma kalenderår. När vi summerar 2018 tyder dock mycket på att det är Sony och PlayStation 4 som är herre på täppan. Ett skäl till det stavas God of War.

Det släpps inte direkt drösvis av storydrivna äventyrsspel i tredje person numera. Om man vill spela sådana är dock PS4 det bästa alternativet. Nya God of War, som släpps officiellt i dag men redan har hyllats unisont av spelpressen och många YouTube-recensenter, verkar vara just den där fullträffen i story, karaktärer och atmosfär som vi ser alltför sällan.

Jag har bara ett bekymmer: när ska jag ha tid att spela detta? Tjatigt, jag vet, men tid är mitt största bekymmer för närvarande. Att vara småbarnsförälder är fantastiskt på alla (nåja, de flesta) sätt, men det kastar gamla rutiner över ända.

När jag häromkvällen fick tid över att spela Dreamfall Chapters och Wolfenstein II gick det nästan en berusande känsla genom kroppen. Som jag har saknat de där små stunderna med en handkontroll i händerna.

God of War verkar till råga på allt vara just den sortens storydrivet och storslaget actionäventyr som passar mig som hand i handske. Jag vill verkligen uppleva Kratos äventyr med sin son. Jag ska uppleva det.

Semestern kan inte komma snart nog.

(Visited 57 times, 1 visits today)