Välj en sida

Så kom då dagen så många har väntat på: den officiella avtäckningen av nästa Tomb Raider. Titeln har vi vetat sedan länge tack vare läckor. Nu har Square Enix visat en kort teaser för Shadow of the Tomb Raider.

Av teasern går det inte att säga så mycket mer än att det verkar bli ett rätt klassiskt Tomb Raider. Vilket bådar gott. De kommer visa mer den 27 april. En nyhet är att det inte är Crystal Dynamics, som utvecklat de senaste Tomb Raider-spelen, som står vid rodret denna gång. Det återstår att se hur byte av utvecklare har påverkat spelet i form av manus, miljöer och gameplay.

Jag gillade rebooten av Tomb Raider från 2013 och älskade Rise of the Tomb Raider, som jag vid det här laget har köpt till Xbox One, Xbox 360 och PS4 (samlarutgåva). Samtidigt visade jag i min recension att det fanns uppenbara områden som kunde förbättras. Inte minst striderna.

I höst är det dags för Lara Croft att ta på sig äventyrskläderna igen. Shadow of the Tomb Raider släpps den 14 september till Xbox One, PS4 och PC. Det hade ju kunnat passa bra att släppa spelet i samband med att den nya filmen med Alicia Vikander gick upp på biograferna, men å andra sidan är den baserad på delar av de två förra spelen.

Det ska bli mycket intressant att se vad Shadow of the Tomb Raider blir för något. Jag har suktat länge efter att få fortsätta Laras senaste äventyrsepos.

(Visited 51 times, 1 visits today)