Välj en sida

Framgångarna för Nintendo Switch har knappast undgått någon som följer spelbranschen. Konsolen är i vissa delar av världen lika populär som Wii var, vilket får sägas vara en överraskning av rang. I Storbritannien har den exempelvis redan sålt mer än vad Wii U lyckades med under hela sin livstid.

Framgång föder framgång, heter det, och så är det även här. När en spelkonsol får en bra start ökar intresset bland utvecklare och utgivare att publicera spel på formatet, vilket i sin tur ökar konsumenteras intresse. Just den positiva spiralen är Nintendo mitt inne i just nu.

Mitt eget intresse i Nintendos hybridkonsol har däremot varit rätt begränsat. Switch är för dyr för vad den erbjuder mig. Även om tredjepartsstödet nu ökar går det inte att komma ifrån att Switch i grund och botten är en konsol som folk köper för att spela Nintendos spel. Samtidigt går inte att förneka att den i takt med att spelutbudet växer och breddas är på väg att bli alltmer intressant.

Förutom Nintendos egna storspel The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey har nu även Bayonetta 3 bekräftats. Stödet från EA är fortfarande höljt i dunkel, men alltfler multiformatstitlar hittar nu till Switch. Inte minst remastrade gamla stortitlar.

Skälet till att folk ändå bryr sig är att de vill spela vissa spel bärbart. Switch är trots allt i första hand en bärbar spelenhet, inte en hemkonsol.

Det som fortfarande gör att jag inte springer in i butiken och slänger fram 3500 kr är dels att det i nuvarande läge saknas tid att ägna åt ännu en spelkonsol – jag har en gigantisk backlog till min Xbox One och för all del även till PS4. Dels att Switch är och förblir en bärbar spelenhet i första hand. Och jag spelar helst på en stor TV.

Spel som The Last of Us: Part II, Anthem, Rise of the Tomb Raider eller Uncharted 4 skulle helt enkelt inte se acceptabla ut på Switch. Ej heller när konsolen är dockad till TV:n.

Mest av allt handlar det dock om tid i nuläget. Min PS4 står tyst och trånar efter att bli använd. Min Xbox One används sparsamt för tillfället. Ytterligare en konsol, en Switch, hade inte gjort den situationen bättre.

(Visited 57 times, 1 visits today)