Välj en sida

Konsolbranschen går bra. Riktigt bra.

Enligt NPD var det Nintendo Switch som såldes i flest exemplar när försäljningsstatistiken för januari summeras i Nordamerika. Även om PlayStation 4 drog in mest pengar. Men det var i stort sett dött lopp mellan Switch, PS4 och Xbox One på inkomstsidan – skillnaden mellan ettan och trean var ynka tre procent.

Januari är av tradition en sval månad, och några siffror har heller inte offentliggjorts. Men att Xbox One hade sin bästa januarimånad hittills och ändå bara var trea visar att konsolbranschen går som tåget just nu. Vilket är oerhört glädjande.

Bland spelen var det den lite oväntade succén Monster Hunter World som toppade. Oväntat för att Monster Hunter World sålt så oerhört bra i väst. Monster Hunter är en gigantisk serie i Japan, men har inte riktigt varit det i väst. Det har till och med sålt bra på Xbox One, där det toppar försäljningen i januari följt av PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Den utgivare som det gick allra bäst för var Capcom, och det har förstås med Monster Hunter World att göra. En välkommen framgång för Capcom, som för ett år sedan satt och muttrade över att Resident Evil 7 inte riktigt hade sålt som väntat.

Spelförsäljning i USA i januari
01. Monster Hunter World
02. Dragon Ball: Fighterz
03. Call of Duty: WWII
04. PlayerUnknown’s Battlegrounds
05. GTA V
06. NBA 2K18
07. Super Mario Odyssey
08. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
09. Mario Kart 8
10. Madden NFL 18
11. Star Wars: Battlefront II
12. Assassin’s Creed: Origins
13. UFC 3
14. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
15. FIFA 18
16. Dragon Ball: Xenoverse
17. The Sims 4
18. Splatoon 2
19. Dissidia: Final Fantasy NT
20. Need for Speed: Payback

Källa: NPD

(Visited 37 times, 1 visits today)