Välj en sida

Det har ryktats om det ett tag nu att Sumo Digital har ett nytt racingspel med Sonic i huvudrollen under utveckling. Helt klart verkar vara att de arbetar på ett nytt racingspel, men vissa uppgifter har talat emot att det skulle röra sig om ett nytt Sonic All-Stars.

Nu kommer nya uppgifter från en läcka som tidigare hade rättvisande uppgifter om Sonic Forces att bjuda på. Enligt honom är det ett nytt racingspel med Sonic som utvecklas, men det kommer inte heta All-Stars längre utan vara helt centrerat kring Sonic och hans vänner.

Alltså skulle alla andra mer eller mindre ikoniska Sega-karaktärer som finns i både Sonic & Sega All-Stars Racing och Sonic & All-Stars Racing Transformed utgå. Karaktärer som AiAi (Super Monkey Ball), Ryo (Shenmue), Beat (Jet Set Radio), Ulala (Space Channel 5), Joe Musashi (Shinobi) och Amigo (Samba de Amigo) kommer därmed, enligt detta rykte, inte vara med.

Detta är, om det stämmer, rätt obegripligt. Kanske är det så enkelt att kundundersökningar har visat att spelet skulle sälja bättre med ett större fokus på Sonic och mindre på Segas spelhistoria. Men detta borde gå att lösa ändå genom att kalla spelet just Sonic All-Stars och ha Sonic i reklamen och på omslaget.

Det som gjorde Sonic & All-Stars Racing Transformed så bra var variationen av karaktärer och banor som alla dröp av Sega-nostalgi. I slutändan hänger det först och främst på bandesignen om spelet kommer bli kul eller inte, och här skulle de bara våga ignorera några decennier av Sega-historia. Men med ett skralt utbud av halvljumma Sonic-karaktärer känns spelet genast inte alls lika hett. Förutsatt att det är på gång, vill säga.

Sonic & All-Stars Racing Transformed kom 2012 till Xbox 360, PlayStation 3, Wii U och PC. Det är sålunda hög tid för en uppföljare.

(Visited 43 times, 1 visits today)