Välj en sida

Läckor hör spelbranschen till, och dt har sina för- och nackdelar. Fördelen är förstås uppenbar: vi får veta hemlisar i förtid. Nackdelen är att vi knappt blir överraskade av någonting längre eftersom vi redan vet allt.

En person som läckte gott om Xbox-nyheter inför E3 2016, som visade sig stämma, har nu åter tagit till orda på det nya spelforumet ResetEra (som i praktiken ersatt NeoGAF sedan ägaren utpekats för sexuella övergrepp och användarna flytt forumet). Även denna gång hävdar personen att den har tillgång till interna databaser för Xbox Live, och därifrån ska han/hon ha hämtat info om projekt under utveckling.

Att läcka är riskfyllt, vi har sett läckor av försäljningsstatistik som fått folk att krypa in i sitt skal igen av rädsla för att få sparken eller något ännu värre. Så i stället för att skriva det rakt ut denna gång har användaren förtäckt sina påstådda fynd som en lite kryptisk önskelista. Vi förstår vad han menar ändå.

Uppenbarligen rör det sig om ett nytt Perfect Dark, denna gång utvecklat i tredje person av Gears of War 4-studion The Coalition, Forza Horizon 4 på japansk mark, ett nytt Fable under projektnamnet ”Wisdom” och en del annat.

Microsoft har uppenbarligen problem med att hålla tätt. Kanske borde de ringa Nintendo och fråga hur man gör.

Forza Horizon 4 är ingen överraskning, vi räknar med ett nytt Forza varje år nu och eftersom Forza Motorsport 7 släpptes i fjol är det rent logiskt dags för Forza Horizon i höst. Däremot vore det oerhört kul om spelet denna gång förlades till Japan.

Om ryktena om ett nytt Fable och Perfect Dark stämmer är det bra nyheter, men knappast något som kommer skaka om branschen eller vända vinden för Xbox One. Xbox-chefen Phil Spencer har sagt att Microsoft investerar i nya förstapartsspel, vilket inkluderar att köpa studior, men det kommer dröja flera år innan vi ser resultatet av detta.

Således kan vi inte räkna med så mycket nytt till Xbox One. Snarare är detta en förlorad generation för Xbox och allt som Microsoft gör nu ska ses som steg för att förbättra utgångsläget inför nästa generation. För det blir ännu en Xbox? Väl?

(Visited 53 times, 1 visits today)