Välj en sida

I ett inlägg för en tid sedan lyfte jag fram det isiga och snöbeklädda Rise of the Tomb Raider som ett utmärkt spel att avnjuta under vintern. Men det finns förstås fler.

The Last of Us utspelas under flera årstider. I en del av spelet är det således vinter, och för er som inte har spelat detta mästerverk kan sägas att vinterbanan tar vid efter en ytterst dramatisk händelse som indikerar en huvudkaraktärs död.

Plötsligt tar vi kontrollen över Ellie. Hon befinner sig i skogen och jagar med sin pilbåge. Naughty Dog är mästare på att skapa intressanta och verklighetstrogna miljöer, och The Last of Us är verkligen inget undantag. Snarare tog de detta till nästa nivå. Det går nästan att känna kylan in i märgen när karaktärerna andas in den kalla luften.

Tempoväxlingen från att ha slagits med galningar till att befinna sig i skogen, mitt i vintern, jagandes ett rådjur, är häftig. Snart tar spelet ännu en vändning när Ellie stöter på psykopaten David. Men det är en annan historia.

The Last of Us kan och bör spelas när som helst på året. Men just vinterbanan gör sig särskilt bra när det faller snöflingor ute och vinden pinar fönstret.

Jakt mitt i smällkalla vintern.

(Visited 33 times, 1 visits today)