Välj en sida

Som tidigare rapporterat var det PlayStation 4 som drog vinstlotten i november i Nordamerika. PS4 hade faktiskt den starkaste novembermånaden hittills och är också den plattform som har sålt bäst under hela 2017 (vilket lär bli slutresultatet även när december läggs till handlingarna och helåret kan summeras).

Det är kort sagt oerhört imponerande att en fyra år gammal spelkonsol kan slå rekord på detta sätt. Prisläget är en viktig förklaring, adderat till detta har vi ett oerhört brett spelutbud och en rad intressanta releaser under året (se inlägget Året med PlayStation).

Allt var dock inte svart för Xbox One heller, som drog in mest pengar tack vare framgången för den dyra Xbox One X. November 2017 var också den bästa novembermånaden hittills för Xbox One. Vi påmindes därmed om att det är möjligt för flera plattformar att lyckas samtidigt.

Om Switch har vi inte så mycket att säga, men det verkar som att uppgifterna från Mizuho Securities Equity Research om att den sålde ungefär hälften så bra som PS4 stämde. Nintendo har nämligen inte sagt något offentligt om försäljningen i november.

Däremot har de rapporterat tio miljoner sålda Switch-enheter på nio månader, vilket är rasande bra. Switch är därmed på väg ikapp Wii U, som sålde runt 14 miljoner exemplar under drygt fyra år. December brukar vara Nintendos starkaste månad, så vi kan räkna med en rejäl comeback då.

På speltoppen såg de tut som väntat med nya Call of Duty i topp, följt av en kritiserat Star Wars: Battlefront II och nya Assassin’s Creed Origins. Att Switch hade tre exklusiva spel på topp 20 är en god indikation på formatets popularitet.

Nordamerikanska topplistan i november 2017

  1. Call of Duty: WWII (multi)
  2. Star Wars: Battlefront II (multi)
  3. Assassin’s Creed: Origins (multi)
  4. NBA 2K18 (multi)
  5. Madden NFL 18 (multi)
  6. Super Mario Odyssey (Switch)
  7. FIFA 18 (multi)
  8. Need for Speed: Payback (multi)
  9. Destiny 2 (multi)
  10. Pokémon: Ultra Sun (3DS)
  11. Pokémon: Ultra Moon (3DS)
  12. Middle-earth: Shadow of War (multi)
  13. Grand Theft Auto V (multi)
  14. The Sims 4 (multi)
  15. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (WiiU, Switch)
  16. Mario Kart 8 (WiiU, Switch)
  17. Wolfenstein II: The New Colossus (multi)
  18. South Park: The Fractured But Whole (multi)
  19. WWE 2K18 (multi)
  20. Just Dance 2018 (multi)

Källa: NPD

(Visited 25 times, 1 visits today)