Välj en sida

Microsofts prestandamonster Xbox One X är snart en vecka gammal. Nu börjar de första uppgifterna om hur lanseringen gick komma in.

I Storbritannien har konsolen fått en smakstart med över 80 000 sålda enheter under de första fem dagarna. Det kan jämföras med Switch, som sålde detsamma, och PS4 Pro som nådde 50 000 sålda enheter.

55 procent av de sålda enheterna var de begränsade utgåvan Project Scorpio Edition, vilket indikerar att det främst är trogna fans som förbokat och köpt direkt vid lanseringen. Som väntat.

Microsoft har däremot tidigare sagt att de räknar med att den mest sålda modellen över tid kommer vara One S, som kan köpas för hälften av vad One X säljs för.

En mycket bra start för Xbox One X, således. Särskilt med tanke på prislappen. Med det ska samtidigt understrykas att tillgången var begränsad på både Switch och PS4 Pro när de släpptes.

Det blir intressant att se om en liknande trend syns i Nordamerika, som är Microsofts överlägset största och bästa chans att kränga One X-konsoler. Om så är fallet lär vi får höra om det från PR-avdelningen.

(Visited 32 times, 1 visits today)