Välj en sida

Med bara sex dagar kvar till lanseringen av Xbox One X tar spekulationerna om dess potential fart på allvar. Microsoft hävdade i augusti att de hade rekordmånga förbokningar, men ville inte nämna några siffror.

Det gör de inte nu heller, men när Albert Penello pratar med Venturebeat förstärker han bilden av att det är stort sug efter Xbox One X. På frågan om han tror att Xbox One kan slå Switch i julhanden skrattar han (lite förläget, kantänka) och säger att han inte gillar att prata siffror. Men:

The pre-orders were, again, not only the fastest, but also the most for anything we’ve released. I’m feeling like we’re going to have stock problems. Over the holiday it’s going to be a must-have item. Knock on wood, but I’m confident in our ability to sell good volumes of this.

Det verkar tydligt nog. Enligt Microsoft är Xbox One X den mest förbokade Xbox-konsolen någonsin, så pass populär att den kanske kommer sälja slut.

Ingen utomstående kan förstås verifiera detta, och med erfarenhet av Microsoft-PR blir man alltid lite skeptisk till sanningshalten. Men även om Microsoft inte släpper några siffror i slutet av november så kommer vi åtminstone kunna göra en ytlig uppskattning av framgångarna enbart genom att se var konsolen finns kvar i lager.

Personligen hoppas jag alltid att ny hårdvara säljer bra. Det är positivt för industrin, och i fallet med Xbox One X kan det dessutom komma att driva på etableringen av 4K som standard inom TV-branschen. Vilket betyder fallande priser.

(Visited 37 times, 1 visits today)