Det är bara två veckor sedan jag skrev om de storspel som inte lockar mig i höst. Super Lucky’s Tale var ett av dem.

Allt jag har sett av det Xbox One-exklusiva plattformsspelet tyder på att det är ett mysigt äventyr som inte innehåller en enda ny idé som utvecklar genren. Nu kan visserligen ett spel vara lika underhållande ändå, men Super Lucky’s Tale ser helt enkelt rätt mediokert och oinspirerande ut.

Jag överraskade därför mig själv lite när jag tryckte på förboka-knappen. Microsoft säljer nämligen Super Lucky’s Tale för 299 kr fraktfritt, och för den summan tänker jag att det är värt att inte vänta in recensionerna först. Nu kommer jag få spelet på releasedagen den 7 november.

Då får vi alla se om mina låga förväntningar överträffas och andras betydligt varmare omdömen om spelets potential besannas. Jag hoppas förstås att det blir så. Få skulle bli gladare än jag om Xbox One plötsligt fick ett riktigt bra exklusivt plattformsspel.

Xbox har under hela sin historia lidit av en konstant brist på bra plattformsspel och barnvänliga äventyrsspel. Om stjärnorna står rätt och helvetet fryser till is kanske det visar sig att Super Lucky’s Tale är det bästa försöket sedan Voodoo Vince.

(Visited 47 times, 1 visits today)