Jag har ända sedan jag sålde min Iphone 4S ägt Samsung-telefoner i Galaxy S-serien. Flera saker har bidragit till detta.

Dels har dessa telefoner alltid varit några av marknadens snyggaste, och som med allt annat bryr jag mig (kanske lite väl) mycket om utseendet. Dels har de alltid legat i framkant rent tekniskt, ofta sida vid sida med Iphone, och haft tekniska finesser som konkurrenterna saknat.

Slutligen blir det en vanesak. Av samma skäl som många fortsätter att köpa Iphone för att de lärt sig och blivit bekväma med operativsystemet, har jag hållit mig fast vid Samsungs uppsättning och känt mig vilse med Iphone på jobbet.

Samsung Galaxy S3 var en formidabel telefon som jag lite motvilligt blev tvungen att ersätta när telefonen började bli överhettad. När jag väl hade köpt Galaxy S6 och nollställt min gamla S3 visade det sig att den fungerade fint igen. Dock ångrade jag inte uppgraderingen. Det släpps nya modeller varje år, men först ungefär vart tredje år händer det något som gör det värt att uppgradera.

S6 har jag nu haft i snart två och ett halvt år och precis som med S3 är jag oerhört förtjust i hur bra telefonen fungerar. Galaxy S8 är vrålsnygg tack vare sin gudomliga infinity-skärm, men varför ersätta en fullt fungerande telefon som inte har en repa och inte ens har blivit seg efter flera års användning?

Jag tycker fortfarande att Samsung borde plocka bort all bloatware, alltså alla program som utan att man bett om det installeras på telefonen. De har bättrat sig, men det är fortfarande alldeles för mycket Samsung Health, Samsung Switch och Samsung uPick för att vara acceptabelt. Dock verkar dessa program inte göra telefonen långsammare, vilket uppskattas.

Det lär dröja tills jag ser mig om efter en ny telefon. Enda klagomålet jag har är batteritiden, och det är i slutändan en rätt avgörande faktor när det kommer till val av telefon. Här har Samsung fortfarande en del att lära av inte minst Sony.

Samsung gör sedan flera år tillbaka marknadens snyggaste och mest tilltalande smarttelefoner. Men gapet till konkurrenter som Huawei minskar dagligen, och om inte Samsung vässar till sig vad gäller batterikapaciteten kommer de får svårt att åtminstone övertyga mig om att välja dem framöver.

Men, här och nu, är jag oerhört nöjd med Samsung Galaxy S6. Fortfarande.

(Visited 257 times, 2 visits today)