Jag köpte min Xbox One för drygt två år sedan. Efter att ha kommit över besvikelsen som var Xbox Reveal våren 2013, och allt elände som följde därefter, föll jag till föga och inhandlade den vita Sunset Overdrive-bundeln två somrar senare. Trots sin storlek har den gjort sig rätt bra i TV-bänken sedan dess.

I motsats till mina förväntningar har det visat sig att Xbox One faktiskt blivit min primära konsol här hemma. Mycket tack vare att jag föredrar Microsofts handkontroll framför Sonys DualShock 4, vilket gör att de flesta multiformatsspel köps i grön plast medan de spel som spelas på PlayStation 4 främst är exklusiva.

Jag har varit rätt nöjd så och inte sneglat överdrivet mycket på vare sig Xbox One S eller den kommande och betydligt dyrare Xbox One X. Men saker kan ju förändras.

Nyligen dök det från ingenstans upp någon som ville sälja sin Xbox One S med 2tb hårddisk och en Elite-kontroll därtill. Till ett riktigt bra pris. Min nuvarande är en standardmodell med 500gb hårddisk, och den blev full ganska snabbt. Nu kör jag med externt lagringsmedium som komplement, men själva poängen med en inbyggd hårddisk tycker jag är att man ska slippa lösa hårddiskar vid sidan om.

Således slog jag till. Den vita 2tb-modellen har varit oerhört svår att få tag på i Sverige, och så stor hårddisk har inte ens nya Xbox One X, en konsol som går lös på 5 400 kr här.

Även om det går att ifrågasätta det rimliga i att köpa en Xbox One S när det redan står en fullt fungerande Xbox One i TV-bänken, lät jag denna gång ha-begäret tala och övertygade mig själv om att det faktiskt är bra att slippa lösa hårddiskar som ligger och skräpar. I 2tb-modellen ingår dessutom ett ställ om man vill placera konsolen vertikalt.

När jag såg Xbox One S för första gången tyckte jag att den såg ut som en stor legobit eller en router. Det gör den faktiskt fortfarande med sin lite provokativa kantighet.

Men konsolen är förmodligen den snyggaste Microsoft har designat, och det är faktiskt lite svårt att ta in att den ritats av samma team som designade den första Xbox One (som med rätta har jämförts med en gammal VHS-spelare). Enda nackdelen är att den är lite mer högljudd än sin större kollega, som tack vare att den är knäpptyst är en formidabel Blu-ray-spelare.

Inköpet innebär med största sannolikhet att jag kommer avstå från att köpa Xbox One X – även när den faller i pris i framtiden. Det är helt enkelt inte tillräckligt mycket som skiljer den från One S, som ju erbjuder både HDR och en UHD Blu-ray-läsare för film med bästa tänkbara skärpa.

Välkommen till familjen.

(Visited 107 times, 1 visits today)