Den efterlängtade säsongspremiären av The Walking Dead är avklarad. När säsong 7 var en förnedrande plåga för alla som hejar på överlevarna ledda av Rick Grimes förväntas säsong 8 bli den stora comebacken, då de slår tillbaka. Det som väntar är All Out War.

I det första avsnittet var det just detta vi fick se. Men som alltid med Negan väntar överraskningar. Han är trollkarlen som alltid har något nytt trick att visa upp, och hittills har han faktiskt visat sig ligga steget före varje gång. Det återstår att se hur det kommer att gå den här gången.

Om TV-serien följer den grafiska novellen tecknad av Robert Kirkman vet vi hur det slutar. Men TV-seriens skapare har valt andra vägar förr, så vi ska inte alls tro att det behöver sluta exakt likadant.

Det har utlovats mycket action i den nya säsongen. Actionscenerna i The Walking Dead har ärligt talat aldrig varit något att skriva hem om, och det blev vi påminda om även i premiäravsnittet. Eftersom säsongen förutsetts bli rätt actionpackad får vi hoppas att de hittar en balans där dessa sekvenser inte känns som tagna ur en amerikansk budgetrulle från 80-talet.

I premiäravsnittet slogs jag åter igen av vilka statister som zombierna har kommit att bli. Serien heter fortfarande The Walking Dead, men historien handlar nu mer om en rivalitet mellan två gäng, om jag tillåts förenkla lite. En berättelse som skulle ha kunnat förläggas till nästan vilket gangsterdrama mellan rivaliserande kriminella gäng som helst.

Om jag får önska något är det att det serien en gång handlade om, faran från de levande döda, åter får lite mer uppmärksamhet. I övrigt är jag nöjd med inledningen av säsong 8. Kriget kan börja.

I hope you got your shitting pants on…

(Visited 52 times, 1 visits today)