E3 närmar sig med stormsteg. Men Microsoft kan inte hålla sig. De har pumpat ut små korta teasers för sin kommande konsol Project Scorpio den senaste tiden.

Vissa har hittat mer eller mindre dolda budskap i dem. Däribland 6>4, vilket tolkats som Scorpios 6 teraflops vs de 4 som sitter i PS4 Pro. Andra budskap skulle kunna betyda att Scorpio kommer kosta 399 dollar och släppas den 13 oktober.

Vad som är sant får vi veta om några veckor. Redan nu berättar dock Microsofts Mike Ybarra på Twitter att de lyckats låsa upp ytterligare en gigabyte av ramminnet till utvecklarna. Av konsolens totalt 12 gigabyte GDDR5-minne är 9 tillgängliga för spel. Vilket är något i hästväg.

Scorpio kommer bli en otroligt kraftfull spelkonsol. Om detta råder knappast något tvivel. Nu är det upp till Microsoft att bevisa att det finns några spel till den också som gör det värt investeringen.

Vi ska nog inte räkna med några stora överraskningar som släpps redan i år, men det är heller inte nödvändigt. Microsoft behöver visa sin tilltro till formatet genom att utannonsera spel som släpps nästa år och året därefter.

Själv är jag mest nyfiken på design och pris. Konsolens utvecklingskit ser i stort sett ut som en Xbox One S, och det skulle förvåna om Microsofts designteam tar stora steg bort från den uppskattade designen.

Jag skulle dock föredra om de faktiskt gjorde det och designade en svart låda med attityd. Och, förstås, ett grönt led-ljus. Tänk Nvidia Shield. Det var ju trots allt med färgerna svart och grönt som allting började för över 15 år sedan.

Läs även:
Eurogamer

(Visited 60 times, 1 visits today)