Sega planerar att återuppliva något eller några av sina stora varumärken under de kommande åren, berättar Gematsu. I sin plan fram till 2020 uppger Sega att de vill expandera existerande IP:n, skapa nya och återuppliva gamla.

Exakt vad detta innebär i praktiken återstår att se. Det finns, givet Segas moderna historia, alla skäl i världen att vara återhållsam i sina förväntningar. Men jag får erkänna att det är svårt. Det är så många spel jag skulle vilja se komma tillbaka. Jet Set Radio. Sega Rally. Super Monkey Ball. Samba de Amigo. Skies of Arcadia. Shinobi. För att nämna några få.

Segas arkadhistoria gör dem tyvärr ingen större nytta i dag när arkadspelen är utdöda. Men casualspel är å andra sidan lika populära som någonsin tidigare. Om Sega bara kunde attrahera casualspelare med nya moderna versioner av gamla arkadklassiker skulle de kunna tjäna pengar igen.

Noteras kan dock att rykten om Shenmue HD har återuppstått. Huruvida det ligger något i dem den här gången vete fåglarna. Det finns en logik i dem eftersom vi vet att Shenmue III är på gång (även om det lär försenas till 2018).

Men om Shenmue-spelen ska släppas i HD och vara spelbara över 15 år senare är det mer än bara en grafisk uppfräschning som krävs. Det behövs en ny kontroll och nya röstskådespelare. Vilket är ett jätteprojekt. Frågan är om Sega verkligen är beredda att investera så mycket i Shenmue i detta skede.

En sak är i alla fall säker hur vi än vänder och vrider på allt detta: en värld med Segas spel är helt enkelt en lite trevligare plats.

(Visited 85 times, 1 visits today)