Nintendo Switch fortsätter att sälja bra. NPD meddelar att Nintendos nya hybridkonsol var den segrande plattformen i Nordamerika i april med över 280 000 sålda enheter. Det är inte särskilt mycket för att vara andra månaden på marknaden, men förklaringen är sannolikt att den helt enkelt varit utsåld nästan överallt.

Även på spelfronten dominerade Nintendo med Mario Kart 8 Deluxe på förstaplatsen med över en halv miljon sålda ex följt av The Legend of Zelda: Breath of the Wild på en tredjeplats.

Härnäst väntar Arms och Splatoon 2 till Switch. Några andra Nintendo-releaser i närtid känner vi inte till. E3-mässan närmar sig dock med stormsteg, och även om Nintendo åter igen skippar den traditionella konferensen kommer de förstås finnas på plats för att visa upp nya spel till Switch.

Hur det gick för PlayStation 4 och Xbox One i april vet vi mindre om. Sony och Microsoft har inte sagt flaska, så några försäljningssiffror har vi inte att bolla med. Topp 10-listorna till respektive format visar dock att Ghost Recon: Wildlands toppade till Xbox One medan PS4-spelarna flockades kring Persona 5.

Sommarmånaderna är traditionellt svala på spelmarknaden, så försäljningen för Switch lär dyka. Vilket å andra sidan ger Nintendo chans att komma ikapp med produktionen.

(Visited 67 times, 1 visits today)