E3 närmar sig. Det betyder att vi har ännu en konsolavtäckning att se fram emot. Xbox-chefen Phil Spencer har sagt att Microsoft planerar att visa upp Scorpio innan E3 för att kunna satsa enbart på spelen på mässan.

Det låter klokt, även om de visade upp Xbox One S och avslöjade Scorpio under fjolårets E3. Samtidigt betyder det förhoppningsvis att Microsoft har en hel del spel att visa upp den här gången.

Enligt nya uppgifter ska Microsoft visa upp sin Project Scorpio redan under kommande vecka. Och äran för att göra detta har de lagt exklusivt på en tredje part. Detta är ovanligt och intressant. Någon har alltså fått rätten att prata om det som finns på insidan och, får vi förmoda, granska Scorpio.

Det spekuleras nu friskt i vilka det kan vara. Digital Foundry, som är sjukt seriösa, känns som utgångsalternativet. Men det kan förstås handla om någon annan också.

Denna ”major outlet”, vilken det än är, ska ha fått besöka Microsoft och titta på hårdvaran och se Forza Motorsport 7 köras på den.

Konsolen uppges ha en slimmad design, vilket Phil Spencer nästan redan bekräftat när han tidigare sagt att det han förväntar sig av designteamet är att de tar lärdomarna från Xbox One S vidare. Det är, tro det eller ej, samma team som har designat både lanseringsmodellen av Xbox One (som anklagades för att se ut som en VHS-spelare) och den smäckra One S.

Givet vad Microsoft har förmått skapa på designsidan med sina Surface Pro och Surface Book de senaste åren borde det finnas goda skäl att hoppas på en riktigt läcker och inte alltför stor Xbox-konsol.

Inga nya rykten har hörts gällande priset. Men vi lär inte behöva vänta så länge till på officiella uppgifter nu.

(Visited 41 times, 1 visits today)