NPD har släppt vissa försäljningssiffror för den nordamerikanska spel-och konsolförsäljningen i mars. Det stora utropstecknet är Nintendo Switch, som släpptes i början av månaden.

Switch har sålts i 906 000 enheter, vilket är rekord för en Nintendokonsol och även bra om man jämför med alla konsollanseringar historiskt. Föga förvånande var The Legend of Zelda: Breath of the Wild det stora dragplåstret. Spelet sålde totalt i 1,3 miljoner exemplar, uppdelar på 925 000 till Switch och 460 000 till Wii U.

Den uppmärksamme kan se att det såldes fler Zelda till Switch än det såldes konsoler. Trogna Zelda-fans köpte troligen både en standardversion och en samlarversion av spelet. Rätt många valde som synes att köpa det till Wii U, detta är personer som ännu inte har hittat ett tillräckligt starkt skäl att köpa Switch.

Även om detta är en alldeles utmärkt start för Switch är det för tidigt att dra slutsatsen att detta skulle vara en ny Wii. Den stora prövningen kommer till hösten och vintern.

Hittills har försäljningssiffrorna inte gett något utslag i ökat tredjepartsstöd. Häromdagen utannonserade vanligtvis så trogna Ubisoft ett nytt spel till Switch: Monopoly. (Ja, just det, Monopol.)

(Visited 51 times, 1 visits today)