Efter skandalen med Galaxy Note 7 tog Samsung lite extra god tid på sig innan de kände sig redo att visa upp det nya flaggskeppet Galaxy S8.

Den här gången har Samsung gjort den rundade skärmen från Edgemodellen till standard. S8 kommer i två storlekar på 5,8 respektive 6,2 tum men båda har rundad skärm. Genom att ta bort den fysiska hemknappen och loggan längst upp har Samsung lyckats öka skärmytan utan att göra själva telefonen större. Samtidigt har telefonen blivit lite fulare.

Samsungs vana trogen är S8 fullproppad med funktioner och finesser. Fingeravtryckssensorn har flyttats till baksidan bredvid kameran men S8 kan även låsas upp genom ögonskanning och ansiktsigenkänning. Skärmen är i vanlig ordning av hög kvalitet, denna gång har Samsung även pressat in HDR (High Dynamic Range) för ökad färgstyrka.

Galaxy S8 är vattentät och har bättre batterikapacitet. Efter det som hände Note 7 har nog batteriet varit Samsungs huvudfokus den här gången. Batteritid har länge varit Samsungs akilleshäl, och det är här jag behöver se en förbättring för att jag ska överväga S8.

Betalt vill de ha också. Vill du ha en Galaxy S8 får du räkna med att lägga ut 8000 kr.

(Visited 63 times, 1 visits today)