2017 ska bli Sonics år, är det tänkt. Först släpps det retrodoftande Sonic Mania och mot slutet av året kommer det nya stora Sonic-spelet som hittills endast gått under arbetsnamnet Project Sonic. Nu har spelet äntligen fått en titel: Sonic Forces. Det ska släppas till PS4, Xbox One, Switch och PC lagom till julhandeln.

Jag hoppas att namnet ”Forces” inte antyder att Sonic är en i mängden som han varit i så många av sina spel sedan millennieskiftet. Nedanstående korta klipp är allt vi har att gå på än så länge, och det vi kan sluta oss till är väl att det kommer gå fort. Väldigt fort. Vilket inte nödvändigtvis betyder att Sonic Forces blir ett dugg roligt att spela. Efter alla fiaskon det senaste decenniet förhåller jag mig skeptisk tills vidare.

Då är Sonic Mania desto tydligare något att verkligen se fram emot. Spelet utvecklas i samverkan med några av de mest trogna fansen, vilket är något fantastiskt i sig och helt otänkbart hos de flesta utgivare. Det kommer innehålla både gamla klassiska och nya banor.

Tyvärr har det nu meddelats att spelet försenats från ”våren” till ”sommaren”. Troligen betyder detta augusti, vilket är en liten besvikelse då jag hade sett fram emot att få spela Sonic Mania under sommarmånaderna.

Men den som väntar på något gott…

(Visited 26 times, 1 visits today)