En modern legend lämnar spelbranschen. Peter Moore, sedan 2007 hos Electronic Arts med ansvar för företagets sportspel, har valt att inte bara byta jobb utan att denna gång ta ett jobb utanför TV-spelsbranschen. Han blir CEO hos Liverpool FC. Det är sedan länge känt att Moore är ett Liverpool-fan.

Moore är inte främmande för stora förändringar i sin karriär. När han började sin karriär i spelbranschen kom han närmast från Reebok. Under sin tid hos Sega var han delaktig i att både ge miljoner gamers glädje med Dreamcast och att vara den som fick det tunga uppdraget att dra ur strömmen för hela projektet, vilket satte punkt för Segas tid i konsolbranschen.

Peter Moore gick till Microsoft 2003 och var chef för Xbox när Xbox 360 lanserades två år senare, något han berättat om i detta högintressanta panelsamtal (se även denna intervju med Moore). Under sin tid hos Microsoft hann han även tatuera in Halo 2-loggan på sin högra arm, en tatuering han aldrig har visat offentligt sedan dess men intygar fortfarande sitter där. 2007 gick han till EA och nu tio år senare är det alltså dags för nya utmaningar i fotbollsvärlden.

Moore är oerhört omtyckt i branschen. Med sin typiskt gentlemannamässiga engelska framtoning har han charmat gamers i snart tjugo år. Moore har aldrig varit den sliskige säljartypen utan har, om än ibland på ett lite torrt vis, presenterat och sålt produkter på ett sätt som utstrålat genuinitet.

Jag kommer sakna honom.

(Visited 70 times, 1 visits today)