Surface Book är Microsofts första seriösa satsning på premiumlaptops. Den har funnits ute i USA i ett och ett halvt år. I april kommer den även till Sverige.

Surface Book liknar Apples MacBook till mer än bara namnet. Storleken, prestandan och storleken är förvillande lik. Fast den drivs förstås av Windows 10, inte Ios.

Jag ska medge att jag är sugen. Inte för egen del, eftersom jag har en rätt ny MacBook, men väl för min bättre hälft som sitter med en några år gammal och klumpig Samsung-laptop vars batteri för länge sedan har gett upp.

Hindret är priset. Den billigaste modellen kostar 17 000 kr, för den dyraste får du punga ut 40 000 riksdaler. Och det hade väl gått att svälja men detta, gott folk, är den gamla modellen.

Ja, det är inte fråga om Surface Book 2 här. En sådan har det ryktats länge om, men den har inte bekräftats. Uppenbarligen ser Microsoft sin chans att kränga lager av den gamla modellen innan den nya lanseras. När nu det blir av.

Vi svenskar ska få köpa den gamla Surface Book medan amerikanerna, snart får vi förmoda, får chansen att köpa den nya med bättre prestanda. Allt är som vanligt, med andra ord.

(Visited 47 times, 1 visits today)