När NPD sammanställer resultaten för den nordamerikanska spel- och konsolförsäljningen i februari hittar vi som vanligt PlayStation 4 i topp.

Sett över hela linjen föll dock försäljningen av konsoler med hela 30 procent och spelförsäljningen med drygt 20 procent jämfört med samma månad i fjol. Det är som om spelbranschen i februari pausade i väntan på Nintendos Switch.

Gissningsvis har Xbox One bidragit en hel del till tappet, för frånvaron av PR från Microsoft tyder på att deras konsol backade jämfört med februari 2016. Vilket är illavarslande eftersom fjolåret var ett steg i rätt riktning för Xbox One på flera sätt.

Topplistan är som vanligt inte så oerhört spännande. Ubisofts For Honor har haft en strålande release och är det bäst sålda spelet hittills i år (året är ju ännu ungt). Resident Evil 7 biter sig fast i toppen och, otroligt nog, gör GTA V det också. Vem har inte redan köpt det där spelet?

Om en månad är topplistorna troligen betydligt mer intressanta. Då kan vi räkna med att se åtminstone två, tre Switch-spel på topp 10.

Speltoppen i februari i Nordamerika 
01. For Honor
02. Resident Evil 7
03. GTA V
04. NBA 2K17
05. Call of Duty: Infinite Warfare
06. Rainbow Six: Siege
07. Madden NFL 17
08. Battlefield 1
09. Nioh
10. Overwatch

Källa: NPD

(Visited 38 times, 1 visits today)