Om vi räknar bort Grand Theft Auto V är Minecraft onekligen de senaste årens största spelfenomen. Det passerade nyligen 122 miljoner sålda ex. Köparen Microsoft har förstås inte fått tillbaka sina investerade dollar i Mojang än, men att intresset håller i sig för spelet är uppmuntrande.

Medan Mojang och Microsoft (förmodligen) funderar på vad som kan bli steg för Minecraft släpps Lego Worlds, ett spel som tar inspiration från Minecraft men placerar allt i de kantiga byggklossarnas ohyggligt populära värld. Om det är något som lockar den yngre skaran spelare sedan några år tillbaka är det Lego-spelen. Här finns således en enorm potential för framgång.

Sloganen är ”Upptäck och skapa tillsammans”, och det beskriver nog Lego Worlds på pricken. Detta kan bli hur stort som helst. Tänk Minecraft+Lego. Hur kan det gå fel?

Den enda farhågan är att det kanske kommer lite för sent. Lego-spelen säljer fortfarande väldigt bra, men den värsta Minecraft-hysterin tycks ha lagt sig något. Trender är svåra att förutse och oerhört känsliga. Plötsligt har de ersatts av något nytt utan att någon ens hann fundera över varför eller hur det gick till.

Trailern för Lego Worlds kan du se här.

(Visited 50 times, 1 visits today)