Välj en sida

Vid summeringen av 2016 utnämnde jag Samsungs Galaxy Note 7 till Årets fiasko. Ingen hedervärd titel men dessvärre välförtjänt. Det som skulle bli Samsungs nya flaggskeppsmobil innan lanseringen av Galaxy S8 slutade i bränder och, ja, fiasko.

Nu har Samsung offentliggjort sin egen undersökning av orsakerna till att flera telefoner fattade eld, och det var som väntat batteriet som var orsaken. Förmodligen är detta skälet till att Samsung nu meddelat att de inte kommer visa upp och lansera Galaxy S8 på den stora mobilmässan MWC i Barcelona den 27 februari.

Säkerligen vill den sydkoreanska elektronikjätten göra extra tester av sin nya telefon för att vara på den säkra sidan. För om problemet skulle upprepas, vem kommer våga köpa en Samsung-telefon i framtiden? Skadan är redan skedd, men ett snabbt agerande kan ha begränsat skadorna till rent ekonomiska.

Och det är illa nog – Samsung uppger att Note 7-skandalen har kostat bolaget ofattbara 47 miljarder kronor. Hur kundernas förtroende för Samsung har påverkats får vi se när den nya modellen i den populära S-serien rullas ut.

Just nu ryktas det om en lansering i april, vilket i och för sig inte vore någon egentlig försening. Historiskt sett har de flesta Galaxy S-modeller lanserats just då.  Det pratas också om att Edge-modellens rundade sidor nu ska bli standard, vilket jag personligen inte har något emot.

(Visited 44 times, 1 visits today)