Välj en sida

Platinum Games Xbox One-spel Scalebound har lagts ned. Detta har nu bekräftats av Microsoft, och därmed är spelet som många sett fram emot sedan det först visades 2014 bara att stryka från listan på potentiella storspel 2017.

Orsakerna till nedläggningen sägs det inget om, men Scalebound har sett allt sämre ut för varje gång det har visats upp. Det var som om Platinum inte fick någon fason på vad det var för spel de ville göra.

Phil Spencer måste ha våndats över beslutet att lägga ned utvecklingen, just Scalebound stack verkligen ut från de actionspel som Xbox har i överflöd och hade varit ett välkommet tillskott till en rätt smal lineup av konsolexklusiva spel.

Sannolikt höll det helt enkelt inte måttet, och efter så pass lång utvecklingstid ansåg nog Xbox-teamet att det inte var värt att fortsätta. Den kompletta tystnad som dominerat sedan E3 förra sommaren borde kanske ha varit en indikation på att allt inte stod rätt till, men en nedläggning av ett så pass stort spel är rätt ovanlig.

Tråkigt för alla som sett fram emot spelet, tråkigt för utbudet till Xbox One och tråkigt även för Platinum. Förhoppningsvis får de chansen att påbörja något nytt till Xbox vad det lider, men efter att denna historia fick det slut den fick förefaller det inte så troligt just nu.

(Visited 35 times, 1 visits today)