Välj en sida

Det nya året har börjat och det var på tiden. 2017 ser nämligen ut att bli ett riktigt spännande år. Massor av spelmums väntar på oss.

Två nya konsoler ska lanseras. Nintendo Switch släpps någon gång i mars, alla detaljer offentliggörs den 13 januari svensk tid. Först efteråt är det möjligt att göra några seriösa bedömningar av konsolens chanser till framgång. Sådant som pris, batteritid och lanseringslineup är avgörande. Mest nyfiken är jag egentligen på vilka exklusiva tredjepartsspel som Nintendo har lyckats knyta till sig.

Microsoft lanserar å sin sida sin tredje Xbox-konsol på fyra år. Project Scorpio ska släppas innan årets slut. Antingen får vi se den på E3 i juni eller så väljer Xbox-teamet att visa upp den på ett eget event (Xbox One fick ett eget event medan Xbox One S avtäcktes på E3). Specifikationerna vet vi redan, men det alla är mest nyfikna på är vilken prislapp som Microsoft kommer sätta.

Det mesta tyder på att jag kommer slanta upp för en Scorpio när den släpps – förutsatt att den inte klättrar över 5000 kr. Dock kommer jag även behöva köpa en ny TV för att få del av den nya tekniken på allvar.

Allra först ska vi ta oss an Resident Evil 7, som släpps redan den 24 januari. Det mesta vi har sett och hört tyder på en förnyelse och nytändning för franchisen liknande den som Resident Evil 4 bidrog med. Det bådar således gott för en spelserie som fyllt 20.

Största av allt under 2017 är Shenmue III. Om det nu släpps. Det ska officiellt lanseras under 2017, men jag utgår från att spelet försenas åtminstone till våren 2018. Allt annat vore en glad överraskning (viktigast är faktiskt att spelet blir bra).

Vi har ett spännande år framför oss med två konsollanseringar och massor av heta spel. Plånboken gråter lite, men det brukar den göra.

Kolla även:
Sony visar upp konsolexklusiva spel för 2017 i denna trailer.

(Visited 26 times, 1 visits today)