Välj en sida

Nintendos sorgebarn Wii U är på väg att tas ur produktion. Enligt samstämmiga uppgifter till Eurogamer produceras de sista Wii U-konsolerna denna vecka. Sedan är det slut.

Detta har ännu inte bekräftats av Nintendo, men eftersom företaget i september uppmanade folk att lägga sin order om de ville vara säkra på att få tag i en Wii U verkar det både sannolikt och logiskt att produktionen nu upphör. Det finns vare sig någon efterfrågan eller några stora exklusiva spelsläpp kvar i pipelinen.

Nintendo har hittills sålt 13,36 miljoner Wii U, vilket gör det till den avgjort sämst säljande stationära konsolen i Nintendos historia. Ingen smickrande titel, direkt.

Mycket gick fel med Wii U. Konsolen blev ett typexempel på hur fel en navelskådande organisation kan hamna. En felprioriterad hårdvara, en skärmförsedd handkontroll som inte ens Nintendo själva förstod att utnyttja och ett näst intill obefintligt tredjepartsstöd beseglade ödet för denna konsol.

Försäljningen tog sig aldrig och Nintendo gav upp. Bättre lycka med Switch.

(Visited 39 times, 1 visits today)