Välj en sida

En vecka. Sedan var ordningen återställd på topplistan över den bäst säljande spelkonsolen i Storbritannien. Xbox One knuffades ned av PlayStation 4 under förra veckan.

Visserligen säljer Xbox One S fortfarande bättre än den nya slimmade PS4, men eftersom återförsäljarna rear ut den gamla modellen av Sonys konsol för att tömma lagren inför den kommande julhandeln har den sålt riktigt bra. Flera återförsäljare har sålt den gamla PS4 med spel för under 150 pund, vilket är galet billigt.

Sålunda stod PS4 för 57 procent av försäljningen under förra veckan mot 37 procent för Xbox One. Nintendo ingår bland övriga med futtiga 6 procent. NX kan inte komma snart nog.

Julhandeln blir intressant. Xbox One S har varit en boost för Microsoft. I november lanseras emellertid PS4 Pro. Om slimmodellen inte har lockat särskilt mycket uppmärksamhet än har Pro förmodligen större chanser att göra det.

Sony lär vilja genomföra någon sorts nylansering av PS4 som plattform med denna nya och mer kraftfulla modell. Priset blir 399 euro, vilket är vad PS4 en gång lanserades för 2013. Det ska bli intressant att se hur väl Xbox One S, som säljs för 299 euro och uppåt, lyckas konkurrera.

(Visited 33 times, 1 visits today)