Välj en sida

Att samla spel och tillbehör tar tid. I synnerhet om du bor i Sverige och har i stort sett noll tillgång till en vettig andrahandsmarknad inom rikets gränser. Vi svenskar är hänvisade till nätet, i synnerhet Ebay.

Ebay är fantastiskt, men priserna blir på en helt annan nivå än om du som amerikan skulle gå in i en välsorterad andrahandsbutik och plocka upp gamla spel för några dollar styck.

Dreamcast-samlingen växer, även om det går väldigt långsamt just nu då pengar måste läggas på hög för andra ändamål. Det senaste tillskottet är det japanska karaoke-tillbehöret (fotograferat i ett förråd där hela samlingen står för närvarande).

Det släpptes en hel del tillbehör till Dreamcast, de mest spännande hittade aldrig till Europa. Karaoketillbehöret släpptes endast på den japanska marknaden. Detta var alltså flera år innan SingStar kom till PlayStation 2.

Tillsammans med rörelsekontroller, webbkamera, tangentbord, mus och mikrofon visar KTV-tillbehöret hur mångfacetterad Dreamcast var tänkt att vara som underhållningsplattform. Här fanns en potential som aldrig realiserades.

Konsolen ställdes ovanpå. Sega var knappast främmande
för att koppla ihop sina tillbehör och konsoler på höjden…
(Visited 30 times, 1 visits today)