Välj en sida

Nintendo har visat upp en kort glimt (tre minuter närmare bestämt) av sin kommande spelkonsol Nintendo Switch. Mer än så kommer vi inte få se i år.

Eftersom Nintendo inte har bekräftat konsolens specifikationer fortsätter ryktesspridningen. Enligt Emily Rogers, som har hög trovärdighet när det gäller uppgifter om ännu ej lanserad eller avtäckt hårdvara, ska Switch ha 4gb RAM. Det är dubbelt så mycket som Wii U men bara hälften jämfört med PlayStation 4 och Xbox One, om man bara ser till internminnet.

Som vanligt handlar allt om hur minnet är fördelat. PS4 har exempelvis 8gb internminne som delas med GPU:n. 3,5gb av detta är reserverat för operativsystemet. I Xbox Ones fall är minnet friare. Det hänger således helt och hållet på strukturen i Switchs hårdvara.

Med detta sagt förefaller det ändå uppenbart att Switch kommer vara en tekniskt svagare plattform än Sonys och Microsofts konsoler. Vilket är helt naturligt eftersom den även ska vara bärbar. Nintendo måste därmed gå en balansgång mellan prestanda i vardagsrummet och battertid samt kylning som bärbar enhet.

Summa summarum är det lite för tidigt att säga särskilt mycket om hårdvaran i Switch och vilka konsekvenser den kan få för möjligheten att attrahera tredjepartsutvecklare, porta spel från PS4, PC och Xbox One och så vidare.

Den 12 januari kommer Nintendo visa upp konsolen under en livesändning och vi kan då räkna med att inte bara få se vilka spel som är på väg till formatet utan också få ett pris och förhoppningsvis mer information om vad som döljer sig på insidan.

(Visited 33 times, 1 visits today)