Välj en sida

Michel Ancel kunde inte hålla sig. Hans tweet som förde våra tankar direkt till Beyond Good & Evil var i sig en halv bekräftelse på att spelet är under utveckling. Nu har Ubisoft slutligen bekräftat detta. För utvecklingen står Ubisoft Montpellier Studio.

Mer än så vet vi inte i nuläget, men förhoppningsvis kommer vi får mer information under nästa år. Spelets lansering ligger sannolikt något år in i framtiden.

Beyond Good & Evil är inte det enda spel som på något sätt återvänder från de döda och glömda. I går fick vi veta att det görs en remaster av Xbox-spelet Voodoo Vince. En glad överraskning, minst sagt. Sedan tidigare är det klart att The Last Guardian släpps till PlayStation 4, även om lanseringsdatumet åter igen skjutits fram (nu är det den 7 december som gäller).

De gamla Mega Drive-bekanta ToeJam & Earl är på väg tillbaka genom en Kickstarter-kampanj som samlade in över en halv miljon dollar. ToeJam & Earl: Back in the Groove ska släppas under 2017.

Därtill ska läggas att det galna och unika Psychonauts får en fortsättning. Psychonauts 2 har samlat in 3,8 miljoner dollar och blir därmed verklighet. Se där ännu en uppföljare till ett hyllat spel som sålde uselt.

Det är kul att se gamla karaktärer och spel återupplivas, både som remasters och uppföljare. Genom spelares kärlek och utvecklares envishet kan små mirakel ske.

Jag ser gärna mer av detta i framtiden. Det finns nämligen många fler spel att ruska liv i. Spel som förtjänar en ny publik.

(Visited 47 times, 1 visits today)