Välj en sida

Lite i skymundan har Nintendo i dag genom en så kallad preview avtäckt den konsol som varit känd som NX. Namnet? Nintendo Switch. Det är denna enhet som ska ersätta både Wii U och Nintendo 3DS, är det tänkt.

I stort sett alla rykten om plattformen visade sig stämma. Det är en tablet med avtagbara kontroller som man kan ta med sig ut och docka till TV:n hemma. Hur pass bärbar den är kan visserligen diskuteras – den ser nästan lika stor ut som Gamepaden till Wii U.

Formspråket ser oväntat ”vuxet” ut för att vara Nintendo, och dockan verkar smått gigantisk vilket ställer frågor om huruvida den tillför något rent prestandamässigt, men om detta är den slutgiltiga designen återstår att se.

Helhetsintrycket är avvaktande. Kanske för att inget av det som visades kändes särskilt överraskande. Allt har diskuterats och stötts och blötts i trådar på spelforum i över ett år. När det sedan visar sig att det stämmer blir det inte så spännande längre.

Många frågor återstår. Är den bakåtkompatibel med Wii U på något sätt? Kommer den släppas i olika utföranden med olika mycket internminne? Vilken prestanda har Nintendo stoppat in i Switch (vi vet att Nvidia står för komponenterna)? Vad kommer den kosta? Eftersom den lär tolkas som främst en bärbar enhet kan Nintendo sannolikt inte ta mer än 250 dollar för den.

En mer genomgripande avtäckning där alla dessa frågor besvaras kommer säkerligen inom kort. Lanseringen sägs fortfarande ske i mars 2017, så det är inte så länge kvar.

Se trailern här!

(Visited 27 times, 1 visits today)