Välj en sida

Sega har bekräftat att de kommer visa upp en demo av Space Channel 5 till VR under Tokyo Game Show nu i september. Spelet ska visas upp till HTC Vive.

Ni som inte begriper hur galet och roligt detta är var förmodligen inte med när det begav sig under Dreamcast-eran. Då kan jag upplysa om att Space Channel 5 var ett dansspel, men ingenting var i övrigt som det brukar.

Det gällde att dansbattla för att ge den TV-kanal som hallåan Ulala arbetade på så höga tittarsiffror som möjligt. Dansade gjorde man mot utomjordingar. Förstås.

Space Channel 5 var aldrig så galet beroendeframkallande och välgjort som det genialiska Samba de Amigo, men det är ändå välkommet och kul att Sega återupplivar ett spel från Dreamcast-åren, att de visar sina gamla varumärken lite kärlek. Förhoppningsvis gör de det bra också.

Mer info är i dagsläget inte känd, men vi får anta att Sega tänker berätta mer på TGS. Spelets hemsida hittar ni här.

(Visited 53 times, 1 visits today)