Välj en sida

Av allt att döma skulle Nintendos kommande spelplattform, än så länge endast känd som NX, ha lanserats i höst. Nintendos väl tilltagna monteryta på den kommande E3-mässan, där de nu endast ska ett spelbart spel (nya Zelda), tyder på att de ursprungliga planerna innehöll mycket mer än så. Troligen en ny konsol.

Något fick dem att skjuta fram lanseringen. Nintendo meddelade i samband med redovisningen av årsresultaten att NX kommer lanseras i mars 2017. Det är en udda tid för en konsollansering – det normala under de senaste generationerna är avtäckning under våren eller sommaren och lansering under hösten – och mest troligt var Nintendos ursprungliga plan något åt det hållet.

Nu kommer uppgifter om att massproduktionen av NX ska påbörjas först i början av nästa år. För mig låter det sent om tanken är att lansera redan i mars. Månne har vi ännu en försening att se fram emot. Vi vet förstås inte om Nintendo tänker göra en global lansering eller om de sprider ut releasen av konsolen under våren, i så fall med början i Japan. Att lansera samtidigt i hela världen är trots allt något ganska nytt.

NX uppges vara ungefär som många antagit, nämligen en hybrid mellan en stationär konsol och en bärbar enhet. Tänk Wii U men som om du kunde ta med dig Gamepaden överallt. Eller tänk synkningen mellan din smarttelefon och din TV.

Orsaken till att produktionen flyttats fram sägs vara att Nintendo vill förbättra integrationen mellan de bärbara och stationära enheterna och även lägga till stöd för VR (något som Nintendo of Americas chef Reggie Fils-Aime tidigare dömt ut som ”inte kul”).

Vi bör få se NX vid ett särskilt event anordnat av Nintendo, troligen någon gång mellan augusti och oktober. Om det nu ska bli en lansering i mars, vill säga.

(Visited 11 times, 1 visits today)