Välj en sida

Ända konsolerna tog steget in i HD-eran har fans av Yu Suzukis Shenmue bönat och bett om remakes eller remasters av de två första Dreamcast-spelen. Sega har inte lyssnat.

När Shenmue III utannonserades via Kickstarter på E3 i fjol fick vi bevis för att mirakel är möjliga (tänk Leicesters seger i Premier League som ett slags motsvarighet i sportens värld). Ett perfekt tillfälle för Sega att utannosera Shenmue HD, kunde man tro. Men icke.

I en ”fråga Sega”-film hävdar dock Dan Sheridan hos Sega Europe att de ”undersöker möjligheterna” att förverkliga HD-remasters av Shenmue och Shenmue II. Men han tillägger det vi alla misstänkt:

”Tyvärr är det inte så enkelt som att bara porta spelen till nuvarande plattformar då vi måste se till att nya HD-versioner av spelen lever upp till originalens kvalitet. Med så uppslukande spel som Shenmue I och II finns också andra problem, som de licensierade produkter som fanns i originalspelen.

Med det sagt, vi skulle gärna göra det och vi undersöker hur vi ska göra det här till verklighet.”

Nu ska detta inte ses som en bekräftelse på någonting. En företrädare för Sega i Europa har kort och gott sagt att de ”undersöker möjligheterna”. Vilket kan betyda allt från att de vill få bekräftat att det är för krångligt och kostsamt till att de faktiskt är inställda på att göra ett seriöst försök att överbrygga alla hinder.

Tills något händer får vi nöja oss med denna fanproducerade film av familjen Hazukis residens.

(Visited 25 times, 1 visits today)