Välj en sida

I kampen mot sydkoreanska Samsung och amerikanska Apple har HTC stått sig slätt på smarttelefonmarknaden. De har utvecklat allt bättre telefoner men har haft svårt att övertyga kunder att ”byta sida”.

Trots fina recensioner av sina senaste modeller ser det inte ut att ljusna för HTC. Bolaget gör en brakförlust på 148 miljoner dollar för årets första kvartal. Intäkterna sjönk med hela 64 procent, vilket är att betrakta som ett formidabelt ras.

Hoppet står nu till nya smartmobiler och VR-hjälmen Vive. I väntan på vändningen kommer HTC tvingas slimma sin organisation ytterligare. Frågan är om det räcker. Det är inte lätt att slåss mot väderkvarnar.

Nokia gav upp och Motorolas marknadsandelar krympte till slut så mycket att deras verksamhet blev uppköpta av Google. I takt med att uppstickare som Huawei framstår som ett alternativ även för trendkänsliga västerlänningar försvåras möjligheterna för HTC ytterligare.

Kanske är det snart HTC som lägger ned eller står på tur att sälja sin mobilverksamhet.

(Visited 37 times, 1 visits today)