Välj en sida

Tiden går fort i mobilvärlden. Jag tyckte att jag nyss hämtade ut min Samsung Galaxy S6, men då skrev vi våren 2015. Nu är det snart dags igen.

Eftersom Samsung alltid lanserar en ny modell i sin Galaxy S-serie under det första halvåret finns det inget som tyder på att de kommer göra annorlunda i år.

Samsung visar normalt sett upp sin nya Galaxy S-telefon på Mobile World Congress, vilken i år hålls i Barcelona den 21 februari. Enligt The Verge ska Galaxy S7 och S7 Edge, som vi räknar med att modellerna ska heta, börja säljas mellan den 4 och 17 mars.

Det har ryktats om en skärm på upp till 5,7 tum. Vilket inte är orimligt eftersom telefonerna, även Iphone, blir allt större. Det sägs att S7 kommer ha en skärm på 5,2 tum och den kurvade S7 Edge något större med 5,5 tum. Möjligen kan det alltså komma en ännu större modell som komplement.

Det finns också uppgifter om en tryckkänslig skärm som erbjuder samma sorts ”3D touch” som Iphone 6S. Den största förändringen tycks dock bli snabbladdning via en USB Type C-port.

Generellt tyder ryktena på en telefon som är väldigt lik S6 och S6 Edge. Vilket är väntat. Mobiltillverkarna brukar genomföra en större uppgradering ungefär vart tredje år. Så skedde med Galaxy S3 och Galaxy S6. Vi lär därför få vänta i ytterligare något år på en mer genomgripande förändring av Samsungs Galaxy S-serie.

Därmed inte sagt att S7 skulle bli en dålig telefon. S6 är trots allt den bästa smarttelefonen Samsung har byggt, och en av de bästa någonsin oavsett vilken du jämför med. Mitt hjärta kommer dock alltid klappa lite extra för S3, som verkligen kändes som före sin tid.

(Visited 46 times, 1 visits today)