Välj en sida

Den nuvarande generationen började antingen 2012 eller 2013, beroende på hur man räknar. Sony och Microsoft är mitt uppe i den. Men Nintendo planerar för fullt för nästa.

Uppgifter gör gällande att Nintendo har börjat skicka ut utvecklingsenheter för mjukvaran till den kommande plattformen som än så länge går under namnet NX. Nintendo har bekräftat att de arbetar på nästa generations hårdvara men har i övrigt bara sagt att de ska berätta mer under nästa år, troligen på E3 i juni.

Uppgifterna har förstås inte bekräftats av Nintendo, men givet att de kommer från Wall Street Journal och inte någon obskyr spelsajt får vi utgå från att det finns tyngd i dem, att källan är trovärdig. Om de stämmer talar mycket för att Nintendo lanserar sin nästa plattform under 2016. I så fall måste Nintendos närmaste partners ha fått tillgång till utvecklingskiten en längre tid.

Vi vet ännu inget om huruvida Nintendo planerar en bärbar och en stationär konsol, en hybrid eller om det kanske bara blir en bärbar enhet den här gången givet att Nintendo nu kommer att satsa på mobilspel. Det kan bli svettigt att lyckas stötta tre olika plattformar.

Vi kan definitivt räkna med att Nintendo lämnar varumärket Wii bakom sig, troligen även de rörelsekänsliga kontrollerna. Enligt uppgiftslämnaren till WSJ ska NX innehålla ”minst två enheter” och ha kraftfulla chip.

Många frågor återstår. Ska Nintendo släppa en bärbar och en stationär enhet? Eller en hybrid? Många tror på det sistnämnda, även om idén har klara utmaningar. För en tid sedan berättade om ett nytt patent som Nintendo ansökt om. Patentet visade en kontroll som påminner om Gamepaden till Wii U. Är det månne kontrollen till nästa generations spelkonsol?

Mycket tyder nu på att vi kommer veta redan nästa sommar.

(Visited 31 times, 1 visits today)