Välj en sida

PS Vita har levt en tynande tillvaro de senaste åren. Det är bara i Japan som den säljer hyfsat, i väst är Sonys bärbara lilla spelunder tyvärr död. Sony har bekräftat detta genom att sluta utveckla exklusiva spel till den.

Konsolens tragiska öde på marknaden hindrar dock inte Sony från att utannonsera en ny modell. I november släpps en blå (”aqua blue”) PS Vita i Nordamerika. Den kommer, åtminstone initialt, endast att säljas hos GameStop. Priset är 199,99 dollar.

I Japan har PS Vita sedan länge funnits i flera färger, och nu släpps den i ytterligare tre (vit, blå och orange). Så vad ska man säga om denna ljusblå modell? Rätt snygg, om det inte vore för den svarta ramen runt skärmen som verkligen förstör helhetsintrycket.

Det förefaller tveksamt att de färgglada modellerna skulle hitta till Europa. Vi lär få dras med den gamla svarta PS Vita, som visserligen finns i två modeller, även i fortsättningen.

Är det något PS Vita skulle behöva är det fler spel. Gärna exklusiva sådana utvecklade av Sony. Inte en ny käck färg.

(Visited 50 times, 1 visits today)