Välj en sida

När Microsoft lanserade sin första Xbox hösten 2001 (till Sverige kom den i mars 2002) var de gröna (pun not intended). Oerfarna. Och naiva. Med Xbox gjorde de mycket rätt och en hel del fel. I slutändan blev konsolen ett stort ekonomiskt fiasko, men den köpte dem en plats i spelindustrin.

Xbox 360 är Microsofts mest framgångsrika spelkonsol hittills, och måste nog också kallas en av bolagets mest framgångsrika produkter någonsin. Microsoft, vars framgångar bygger på ett allt annat än sexigt operativsystem och Officepaketet, är ingalunda bortskämt med hippa underhållningsprylar. Men ett i dag ökänt överhettningsproblem som fick konsolen att bryta samman kunde ha satt stopp för allt vad Xbox hette där och då.

Med Xbox One skulle de erövra vardagsrummet på allvar – men försöket föll platt innan konsolen ens lanserats och hur dess framtid ser ut är i dag oklart.

På min Loadingblogg kan ni läsa mina tre bloggtexter om Microsofts misstag från den första Xbox till den tredje – och hur de kämpade för att rätta till dem.

Del 1 om Xbox
Del 2 om Xbox 360
Del 3 om Xbox One

(Visited 17 times, 1 visits today)