Välj en sida

Facebookägda Oculus VR har meddelat att konsumentversionen av Oculus Rift kommer lanseras under det första kvartalet 2016. Alltså om knappt ett år. Något pris på Oculus Rift har vi ännu inte fått, och det lär nog dröja till några månader före lansering.

Sony planerar att lansera sin Project Morpheus under första halvåret 2016 medan Valve och HTC siktar på att släppa Vive före årets slut. Samsung har faktiskt redan smugit ut sin Gear VR på marknaden.

Det ska bli spännande att se hur de olika VR-hjälmarna fungerar med spel i praktiken. När Microsoft nyligen visade upp sin HoloLens var intrycket att deras reklamfilmer för produkten varit grovt överdrivna. HoloLens lider av ett smalt synfält, vilket inte alls ger den där omvälvande upplevelsen som reklamen gett intryck av.

Så. Det gäller att skilja på reklam och verklighet. Men det lärde vi oss redan med Kinect för fem år sedan.

(Visited 63 times, 1 visits today)