Macbook Air är såvitt jag känner till marknadens tunnaste laptop. Men tunn ska bli tunnare, om vi får tro senaste ryktet om Apples kommande modell.

Den nya Macbook Air uppges nämligen vara tunn som en Iphone 4, dvs. under en centimeter i tjocklek. Retinaskärmen ska vara på 12 tum. Enligt Macworld är ryktena trovärdiga.

För att göra detta möjligt har ett antal portar skalats bort och ersatts av en enda som både ska fungera som strömkontakt och USB-port.

Vi ser alltså samma utveckling som på smart-TV-marknaden där företagen tävlar om vem som kan bygga den tunnaste produkten.

För mig är detta lite svårbegripligt. Nog för att det är skönt att slippa släpa runt på en jättetung och tjock laptop – det är inte så många år sedan bärbara datorer snarare var släpbara. Men den nuvarande Macbooken, eller för all del Air-modellen, är tunn nog.

Att börja ta bort kontakter bara för att göra den ännu tunnare är i mina ögon fel väg att gå. Det är inte direkt så att den senaste Macbook och Macbook Air lider av att vara för tjocka.

Å andra sidan är jag glad över att Apple uppenbarligen fortsätter att satsa på sin datorutveckling. Det ryktades ett tag om att de skulle börja nedprioritera den till förmån för Iphone och Ipad.

(Visited 27 times, 1 visits today)