Välj en sida

Så var det Microsofts tur. Efter Oculus Rift, Samsung Gear VR och Project Morpheus har nu Microsoft visat upp sin egen framtidsvision för virtual reality.

I Microsofts fall heter den HoloLens. De pratar alltså om hologram, men egentligen handlar det om augmented reality (AR). Det är en annan teknik än den som erbjuds av konkurrenterna, vilket gör produkten lite mer spännande. Men sannolikt även dyrare.

Att se reklamfilmen för HoloLens är som att kika in i en science-fiction-film. Jag häpnar av hur långt tekniken har kommit. Vissa får säkert filmen Minority Report på sina läppar – vilket många fick redan när Kinect visades upp till Xbox 360.

Och där ligger väl kanske skälet till att jag är något avvaktande så här i början (andra är mer lyriska). Minns ni den första reklamfilmen för Kinect? Och minns ni hur den egentligen fungerade? Skillnaden var rätt stor, kan man säga. I synnerhet gällde det precisionen.

Därmed inte sagt att Kinect var helt misslyckad. Jag gillade den. I synnerhet var den bra för dansspel och vissa fitnesspel. Men i mer traditionella spelupplevelser krånglade Kinect bara till allting onödigt mycket.

Så. Med dessa ögon tror jag att vi ska se Microsofts film nedan. Den visar en vision, inte vad produkten faktiskt klarar av. Det återstår förstås att se hur stort detta kan bli. Men coolt är det i vilket fall.

(Visited 34 times, 1 visits today)